Linker

 

Denne siden kommer til å bli oppdatert fremover med kulturelle linker til hele verden. Har du en link som du mener bør ligge her, så send oss en mail. 

This page will be soon be updated with links to cultural sites all over the world. If you have a link that should be on these pages, please send us an email.


 

Christian Wolthers nye hjemmeside. Her kan du bl.a lese hans inponerende cv som inneholder bl.a

"Threshold: A rondo." Theatre Play by Christian Wolther. Presented at Volapük Cultural Centre, Oslo Norway, at the Festival of Theatre, 1994. Actor: Tom Tellefsen.Writer, Director, Producer, Scenography, Lighting Design: Christian Wolther.

og / Of This You Will Never Know, Theatre Play by Christian Wolther, at Volapük Culture Centre, Oslo Norway, 1994. Actors: Merethe Blystad, Martin Slaatto, Eirik Skaar.Writer, Director, Producer, Scenography: Christian Wolther. Han er i dag kanskje først og fremst billedkunstner. Husk på å klikke på next nede til høyre i ruten for å se bilder.

Harald Medbøe. Her er to linker til Harald Medbøes , en av Norges mest kjente fotografer, nyeste prosjekt, en fotobok om sigøynerene i Romania. Medbøe er bl.a kjent for fotoboken om Hermansen og sin selvbiografi fra bl.a fengselsårene "Shit en celle biografi." Hans nyseste prosjekt om å dokumentere levevilkårene ifor sigøynerene i Romania er et visjonært og viktig prosjekt se selv. Link en om sigøynerene. Link to om div. fotoprosjekter og Hermansen fotoene.

Dario Kavara.com ( art ) Dario Kavara an international artist working with performance, instalations and conceptual art, using mediums as video, computer grafics, text and drawings, cooperporating with Volapuk while having residence in Oslo.

Roar Vestad (fotografi )
Her er en presentasjon av Fotograf Roar Vestad sine fotografier. Som vi kan se er han svært glad i hunder og hunner. Ellers har han i sitt virke reist en del til andre kulturer. Ireland og Cuba er presentert på hans sider. Vestad har også i tillegg til sitt virke som fotograf, undervist i fotografi ved Norges Journalisthøgskole i Oslo. For tiden jobber han frilans med nye kunstprosjekter.

Terje Hansen ( musikk/webdesign) )
Terje Hansen er gitarist, arrangør og komponist. På hjemmesidene hans kan du bl.a. høre/laste ned et 30-talls egenproduserte låter i mp3-format. Han kan også hjelpe til med å etablere hjemmesider til en rimelig penge gjennom firmasidene

Bibliotekvakten.no Bibliotekvakten.no er en virtuell referansetjeneste der brukeren kan gå inn i direkte kommunikasjon med en bibliotekar gjennom chat.Bruker og bibliotekar skriver spørsmål, svar og kommentarer i det samme skjermbildet, og samtaler i sanntid. Dette er en ny tjeneste som tilbys brukere som kommer til biblioteket gjennom Internett. Det er ikke lenger nødvendig å komme til det fysiske biblioteket for å få hjelp og veiledning.

Her er Verdens/Norges nye web portal http://www.d-i-s-c-o-v-e-r.com/

Kari Bu´s hjemmeside _Kari Bu er en ung forfatterinne med en bok bak seg , romanen " Inniverset ". Her klan du besøke henens hjemmeside som er full av betrakninger om alkt fra 80 tallet til sitater til musikk. Artikkler osv osv. Mye med en underfundig herlig humor.

Waschhaus Potsdam Et meget spennende kultusensenter i Potsdam med litteratur, dans, parteis, konserter, utstrakt kursvirksomhet, kunstutstillinger og mye annet. Potsdam er en av Tysklands met spennende byer kulturellt sett og har mye å by på. Byen er hovedstad i brandenburg og grenser inntil Berlin. Det går S- bahn helt frem. Kultursenteret holder til i et gammelt militærvaskeri.

Unge Lovende Forfatteres Forening startet opp som en liten gruppe på tre medlemmer, som hadde en felles hobby, eller samme målsetting med livet, om du vil. Skrivegruppen vår ble etablert i oktober 2001. Vi møtes nå annenhver onsdag, og prøver å ha noe nytt å presentere for de andre hver gang. Vi er alle svært opptatt av å skrive, og har opptil flere prosjekter i gang samtidig.

Gothminister. Her er siden til Norges største Goth helt. For alle som liker det gotiske innen musikk.

Beetweenlines, Betweenlines.net er et litterært nettsted som vektlegger idealisme. Stedet omtaler
litterære happenings, tar inn sakprosa, ogskjønnlitterær prosa og lyrikk. Foruten dette har Betweenlines musikkpresentasjoner, tar inn fotografier, og har et diskusjonsforum.

Teaternett. Her får man en fullstendig overtsikt over alt du kan tenke deg har med teater i norge å gjørte.

Litteraturnettet  Er forfatterfoeningens hjemmesider, med linker til forskjellige norske og utenlandske forfatteres sider. Pluss andre ressurser.    

Kulturkanalen  Morgenbladets sider. En av norges viktigste aviser for kultur og filosofi.   

Electronic text center University of Virginia  This heterogenous collection contains fiction, non-fiction, poetry, drama, letters, newspapers, manuscripts and illustrations from 1500 to the present, arranged for browsing by author's last name or by category of interest.   

Dagbladets litteratursider. Her kan du lese aktuelle artikler og gå til Dagbladets fantastiske forfatterarkiv. Der finner man anmeldelser og generell informasjon om en rekke av våre samtidsforfattere. Meget bra.

Dagbladets presentasjon av årets ( 1999 ) debutanter. Spennende lesning. Bli inspirert til å gi en bokjulegave fra debutantene. Det fortjener å bli lest!

Aftenpostens forfatterindeks. Forfatterindeks består av bokanmeldelser og intervjuer med norske forfattere. Alle artiklene er tidligere publisert i Aftenposten.

Atelièr Nord  Multimediaverksted på Oslo øst.

Gateavisa er Norges eneste undergrunnsavis av betydning, på Gatevevet kan man finne utvalgte artikler og tegneserier samt oversikt over gamle nummer.

Det skjer i Oslo SV´s guide til hva skjer på byen pluss mye mer. 

Kunstnett Norge Kjempebra webside for alle som er interessert i kunst og kultur. The ultimate in Norway. De sier om seg selv: Den offisielle kanalen til norsk kunst på nettet. Først og fremst et tilbud for deg som er interessert i kunst, og som ønsker oversikt over kunstressurser på nettet. Sidene vil også være det naturlige stedet å oppsøke for deg som ikke er så veldig opptatt av kunst, men som av og til er på jakt etter spesielle opplysninger på kunstområdet 

Pluto Kulturkanalen Wits Kulturmagasin med adgang til et tyvetalls Noske kulturinstitusjoner. Meget bra.

Crispin Gurholt Multi kunstner. På hans websider kan man få se film, installasjoner, musikk- og kunstvideoer. Cross over artist in Norway. On his web pages you can see film. instalations, music-and artvideoes.

Danmarks Elektroniske Forlag blev stiftet d. 7/3-1999. Hovedmålene er følgende:- at give unge og ukendte forfattere muligheden for at blive set - at formidle kontakt mellem forfattere og etablerede forlag - at udgive én eller flere antologier med bidrag fra sidens forfattere. En spennende webside. Volapük skal opprette et samarbeid med DEF med bl.a et diskusjonsforum om litt.

DUGNAD 2004
26. januar til 1. februar 2004 er det klart for Norges mest spennende kulturfestival!
"Whua" blir en ukes kulturaktiviteter på en rekke etablerte scener i Oslo-området og flere andre steder i landet. Festivalen arrangeres av DUGNAD 2004. Billettinntektene går til tre bistandsprosjekter i Eritrea og Etiopia. Disse er i regi av Kirkens Nødhjelp, Redd Barna og Utviklingsfondet.

 

 

 

 

 

 

 

 

Oppdatert 1.02.09